IBM har nylig startet en kampanje på Power 9, og annonsert nye eksterne lagringssystemer i Storwize-familien.

Ready, Steady, Go – Spring/Summer 2019 Power Scale Out Servers Promotion

Ved kjøp av ny IBM Power 9 Scale Out, er det i april/mai 12% rabatt. I juni reduseres rabatten til 9%, og juli/august gis det 7% rabatt. Hvis du vurderer å bytte ut en eldre IBM i, bør du kontakte oss allerede nå for mer informasjon om kampanjeprisene.

Storwize V5010E

IBM Storwize 5000 serien er utvidet med to nye modeller, der V5010E er mest aktuell for SMB-markedet. Denne vil erstatte V5010 og har bedre ytelse og lavere pris. Omtrent samtidig, annonserte IBM nye prisgunstige SSD-disker på 800GB med 3 DWPD*. Med denne kombinasjonen begynner SSD å bli konkurransedyktig med interne SAS-disker på stadig mindre systemer. Valg av “Read Intensive*” SSD medfører at pris per TB blir mer enn halvert i forhold til interne SAS-disker.

Fordelen med SSD er hastighet. Sammenlikningstester mellom interne SAS- og SSD-disker i en IBM i viser at Gen3 SSD gir inntil 130x – 500x flere IO-operasjoner per sekund (IOPS).

Bruk av ekstern lagring via fiber mot IBM System i, er en utmerket løsning som flere og flere firmaer tar i bruk. Også som felles lagringssystem til VMware

Kontakt gjerne KV IKT AS for ytterlige opplysninger

* Drive Writes Per Day (DWPD) – Read Intensive SSD

DWPD (Drive Writes Per Day) er antall ganger den totale kapasiteten til en lagringsenhet kan bli skrevet per dag i garantiperioden.

Rimelige “Read Intensive” SSDer har normalt 1 DWPD. En SSD på 1,9TB med 3 år garanti tåler at det skrives 1,9TB med data til den hver dag i 3 år før den slutter å fungere.

Enterprise SSDer har normalt 10 DWPD eller mer. Det vil si at en SSD på 500GB med 3 år garanti tåler at det skrives 5TB med data til den hver dag i tre år før den slutter å fungere.