IBM annonserte den 23. april ny versjon av operativsystemet IBM i.

Endelig. Etter 3 år fikk vi en ny utgave av IBM System i. Den forrige (V7R3) fikk vi tilbake i 2016, så det var på tide å få en ny utgave, selv om vi har hatt en rekke “Technical Refreshes” med forbedringer til V7R2 og V7R3. IBM i V7R4 vil være tilgjengelig 21. juni 2019.

IBM har i denne forbindelse annonsert en ny “Roadmap”. Her ser vi at IBM er i full gang med etterfølger til 7.4, og påfølgende versjon benevnt iNext +1. Hvilke andre operativsystemer på markedet har konkrete planer inntil år 2031?

Forbedringer i V7R4

Denne utgaven har en mengde forbedringer innen en rekke områder, men hovedfunksjonen er DB2 Mirror for i

DB2 Mirror for IBM i

Dette er et IBM programprodukt, 5770-DBM, som sørger for at hele DB2 databasen blir fortløpende oppdatert på 2 forskjellige systemer, mao. praktiskt talt null i nedetid for hele databasen. En betydelig forbedring for System i, men den er foreløpig ikke en erstatter for f.eks. MIMIX eller IBM POWER HA. Men vi antar at vi kan forvente oss forbedringer på dette området i tiden som kommer.

7.4 inneholder en mengde forbedringer både innen operativsystemet og IBM’s programprodukter, og detaljer fremgår i annonseringsbrevet fra IBM:

Og 7.4 kan ikke kjøres på IBM POWER 7-systemer. Siste støttede utgave er 7.3. POWER7 ble tilgjengelig helt tilbake i 2010/2011